vineri, 28 mai 2010

fute-ma, ca te platesc...

...este ce a inteles romanul din capitalism si statul contractual. adica noi platim impozite (16% pe drepturi de autor si TVA - cind e cazul si daca n-avem chef sa cerem rambursari - cas si alte delicatesuri nu se platesc in trusturile care pling de mizeria din sistemul de pensii si de sanatate) dar de evaziune sa se ocupe statul. ce daca eu cumpar tigari fara timbru sau mi se rupe de bonul fiscal cind cumpar chestii de la colt. chiar nu e treaba mea, sa vina statul sa-l lege. care e diferenta de stimulare a furtului fata de cazul cind cumperi telefoane furate de pe strada?

well, de aia sint pissed off pe vinzatorul de produse tranditionale (gustoase, dealtfel) de la mine din piata. n-a auzit de bon fiscal, cind am cerut mi-a biiguit ceva de genul ca "a incercat, dar i-ar lua 2-3000 de lei vechi la fiecare bon".

so, domnilor tarani traditionali, fuck off! pentru banii pe care ii cistig platesc la taxe de-mi ies ochii din cap - ma rog, imi dau seama ca in germania, de exemplu, as plati chiar mai mult. doar pentru ca aveti fata aia de "om/femeie de treaba" nu stiu de ce ar trebui sa fii scutita de taxe. "smecherii care ne conduc nu platesc" nu e un argument. daca faci ca ei, devii automat smecher care e condus. si nu baga nimeni de seama ca de la smecherie ni se trag cam toate. un popor de smecheri va secreta intotdeauna o clasa conducatoare si mai smechera.

cit despre satisfactia fututului din titlu, sigur, cit dai, atita face.

3 comentarii:

Anonim spunea...

amin

Anonim spunea...

sa stii insa ca in piata in Basel daca ceri chitanta ti se rade in nas. poate ca platesc un impozit forfetar/taxa jurnaliera; o fi asta solutia?

trendology spunea...

asta de care povestesc e magazin. chiar daca e tinut de producatori. si vind brinzeturi si chestii de porc. nu ce le creste prin curte. oricum acolo agricultura e impozitata cumva, nu ca la noi. citeva cifre interesante aici http://voxpublica.realitatea.net/business-economie/vreti-agricultura-taiati-subventiile-cum-a-ingropat-romania-10-miliarde-de-euro-44007.html

alt producator traditional, e drept, mai fabrica de mezeluri si axat exclusiv pe carnarie, tocmai a deschis un magazin in incinta kaufland. ala da si bon fiscal si accepta si carduri. nu zic sa fie impozitata agricultura de subzistenta, dar cind ajungi cu lucruri in piata, deja nu mai e subzistenta. nu vorbesc de TVA aici.

Etichete