vineri, 28 mai 2010

cind ne ies chestii

sigur, pentru a spala mizeriile pomenite in postul anterior, mai futem o petitie impotriva clientelismului sau a coruptie sau a rosiei montana. pentru ca tot ce simtim ca trebuie stirpit e o lupta cu efectele, pentru ca la cauze ne e tirsa sa ne uitam. si asa a fost de la inceput. piata universitatii a fost impotriva a ceva/cuiva. daca vedem lucruri care au reusit - well, decembrie 89 n-a fost impotriva a ceva, ci pentru ceva.

e de vazut ce s-a ales de personalitatile pietei. priviti si admirati: marian munteanu, stelian tanase, chiar si liiceanu, domnul cunoscut mai ales pentru preferintele in materie de masini, geluri de dus si lectiilor usturatoare de morala, care insa nu i se aplica lui si prietenilor sai. reparatia pe care o intelegeau multi, si care e omniprezenta in discursul din ziua de azi e: la pirnaie cu aia, ca venim noi astia bunii. si au tot venit. morala si educatie facuta cu biciul, pentru a razbuna ceea ce aia rai le-au facut celor buni.

toate chestiile care au fost pentru ceva in ultimii 20 de ani ne-au iesit. si au fost al naibii de putine. de ce nu ne ies autostrazi? pentru ca nu vrem autostrazi, vrem sa nu ne mai calcam cu toti prostii si timpitii in trafic.

romanul e pus de cum se naste intr-o lume periculoasa, plina de prosti, timpiti si dusmani. de aici pornim in toate demersurile noastre. frica si smecheria merg mina in mina. iar frica cea mai mare e sa nu cazi de prost. cum e sa fii nevoit sa stai si sa lucrezi intr-o camera in care fiecare gindeste asa despre ceilalti? cam ca in romania.

2 comentarii:

Anonim spunea...

esti in forma!

trendology spunea...

eh, uite ce face un pic de feedback

Etichete