luni, 17 ianuarie 2011

un alt soi de corectitudine politica si cocalarii ei

... o forma de astfel de corectitudine se manifesta la noi sub forma "noi sintem mici aici, basescu/nastase whatever, e rau si nimeni nu-l poate opri in afara UE, iar singura sansa de progres sint conditionalitatile... de aceea e bine ca ne opresc intrarea in schengen etc." cei mai entuziasti adepti sint cocalarii obiectivitatii, analistii "cine cistiga cine pierde" care se pling in acelasi timp de dominatia intereselor meschine de partid, dar in orice situatie comenteaza exact din punctul de vedere al cistigurilor mici si imediate. aceiasi se pling ca romania n-are prestanta si negociaza orisice in genunchi, dar se caca pe ei de frica, cind alor nostri li se scoala cit de cit, cum s-a intimplat la faza cu schengen. dobitocii respectivi nu inteleg ca incercarea de a multumi pe toti te transforma in hirtie igienica.

un text excelent despre implicatiile gestului frantei la faza cu schengen putem citi aici. altfel nu inteleg de ce un bou si o vaca se bucura ca vor avea in continuare nevoie de buletin sa treaca in ungaria. problemele cu justitia nu se rezolva in 6 luni si in mod sigur nu asta e calea.

PS mi se pare super interesant ce talent avem noi sa avem Franta avocatul cel mai important pentru aderarea la NATO (era in 1996 daca va amintiti), un aliat important pentru aderarea la UE in Marea Britanie (vizita lui John Major din 1999 daca nu ma insel), iar acum din nou, in Marea Britanie intr-o chestiune de bucatarie interna a UE. Nu, nu e bine sau rau, slabiciune sau prostie. Uite ca pina la urma a functionat. Singura conditie e sa-i lasam naibii pe defetisti. E irelevant cite bube in cap sau cit de riiosi sintem, important e sa stim ce vrem si de ce. Bube si riie se gasesc la oricine, la o examinare amanuntita.

Niciun comentariu:

Etichete