vineri, 30 iulie 2010

explore the brand experts garden sau sint piarizda si-mi pasa

yeah! a aparut in sfirsit logo-ul. si au dat drumul la scandal baietii. si bineinteles nu putea sa nu lipseasca obsesia romaneasca de furaciune cind e vorba de un logo. intimplator pot sa spun ca la viata mea am avut nevoie de frunze si cind a fost sa desenez una, tot cam asa am desenat-o. e cam prima forma de frunza care iti vine in minte cind te apuci sa desenezi o frunza. oamenii au gasit "the frunza" in banci de imagini diferite, desenata de designeri diferiti.

o piarizda fute o analiza "de brand". faptul ca frunza respectiva e desenata la fel de doi oameni diferiti nu-i spune decit ca "sursa de inspiratie e comuna". normal ca e comuna, e o frunza. nimeni nu se apuca sa deseneze cind e vorba de frunze un ginko biloba. nici de patrunjel, si aia e frumoasa dar deja are gust si miros specific. ia o frunza de fag si lasa-i doar conturul. nu mai seamana a frunza. nici aia de stejar nu se simte mai bine, daca nu stie lumea dinainte: iata o frunza de stejar. nu de alta, dar nu te mai gindesti la frunza. mai ales cind e o chestie simplificata intr-un logo. dar e o chestie prezentata de elena udrea si trebuie fututa in gura grav pentru asta. nu de alta, dar si piarizdele in cauza si-ar dori niste gentute hermes dar inca n-au gasit cu cine sa se culce ca sa le aiba.

in alta ordine de idei, nimeni nu realizeaza ca ala e un logo si nu brandul de tara. iarasi nimeni nu realizeaza ca brandul de tara e ce vrem noi sa fie. dincolo de research si specialisti. ei sint doar unelte si instrumente ca sa ajungi unde vrei. habar n-avem unde vrem, ca altfel am ajunge acolo. dar trebuie intii sa ne vedem cum sintem si sa vedem cu adevarat ce vrem. necesita un efort si e mai misto sa dam cu cacat in cineva oricum nepopular. cumva se pare ca asta e mai nou definitia sufletistului in romania.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ai dreptate vere! udrea rules!

trendology spunea...

well, asta e si ideea. nu e despre udrea. si daca pun o poza cu un ciocan o sa gasiti o legatura cu udrea care e o proasta.

Etichete