miercuri, 10 iunie 2009

uneori prietenii ma intreaba de conexiuni low cost

Pentru ca sint disperat dupa zburat pretutindeni cu citiva euro, am dezvoltat o abilitate sa gasesc combinatii de linii care zboara in diverse directii prin Europa. Totusi, uneori nu raspund la telefon, alteori poate nu am chef. In plus e o munca destul de grea sa iau la rind site-uri de aeroporturi sa vad ce linii zboara acolo, apoi sa iau site cu site de linie ca sa gasesc conexiuni. Una peste alta am gasit un site care face macar jumatate de treaba: iti gaseste conexiuni intre doua low costuri. Atunci cind nimeni nu zboara direct de la Bucuresti in Gran Canaria, de exemplu, trebuie sa cauti un zbor pina undeva in Europa, iar apoi un altul de acolo si pina in Gran Canaria. E mult de cautat pe calea clasica: vezi ce companii zboara din destinatia finala, pina unde, si apoi cautat conexiuni prin orasele respective. Apoi vazut si calculat costuri. Treaba cu conexiunile o face automat http://www.flylowcostairlines.org/companii-aeriene-low-cost/ . Din pacate nu stie sa dea si preturi, dar stie cred, 90% din combinatiile posibile, ceea ce in lumea companiilor low cost nu e putin lucru.

Ce trebuie sa aveti in vedere: in punctul de transfer, daca aveti calatorie din mai multe segmente, nu va face nimeni transferul bagajului. Trebuie sa va ridicati bagajul si sa faceti din nou check in. Daca prin absurd punctul de conexiune e intr-o tara in care aveti nevoie de viza (Rusia, de exemplu), pentru a schimba avionul aveti nevoie de viza. Luati-va de asemenea si un interval de timp generos intre zboruri, eventual luati in calcul o asigurare in sensul asta.

La calcularea bugetului, includeti inclusiv pretul pentru check-in-ul bagajelor de cala, daca stati mai mult de o saptamina sau nu puteti sa gestionati necesarul pentru o saptamina in bagajul de mina.

Drum bun si conexiuni de vis !

Niciun comentariu:

Etichete