duminică, 27 iunie 2010

dincolo de galici jalonati si gealati

Am zis intr-un post anterior ca nu ma uit la CM. m-am tot impiedicat in ultimele zile pe voxpublica de ecouri de la diverse meciuri, iar vestea UK- DE 1-4 mi-a stirnit interesul. acum, unde ai cauta ceva de citit cu placere despre fotbal, chiar daca nu esti consumator frecvent? O privire aici mi se pare cel mai bun loc. Citesti textul ala si intelegi o multime de lucruri, mult mai multe decit din gingavelile de ziaristi care inevitabil au "facut" o perioada si pagina sportiva. Si iti vine cheful sa bagi ochiul in televizor si sa vezi un meci.

De ce imi place omul ala, in ciuda "partizanatului" de care e acuzat? Si me mine ma enerveaza uneori, dar citindu-l niciodata nu te simti confortabil, oricit de sigur te-ai simti de pozitia ta. Si nu are frica aia timpita la jurnalistii nostri - sa nu dea prea rau in cineva ca inseamna ca nu e obiectiv.

Nu am senzatia asta de confort zdruncinat citind presa de zilele astea in care totul e o isterie antiguvern, antiboc, antibasescu. N-au nimic la baza isteriei decit propriii nervi  si o grila pe care au bifat greselile guvernului, deci care trebuie sa plece. Nu gasesti nimic adevarat in astfel de creatii, pentru ca apar de la premisa ca "exista o realitate obiectiva" in baza careia ei au ajuns la concluziile astea. N-au coaie sa-si asume o pozitie si au nevoie de "realitate obiectiva" ca sa-si justifice spumele. Nimeni n-are chef sa se uite in cifre. Daca acum 14 ani CTP se certa in talk show-uri cu Ciorbea pe cifre concrete, acum l-a parasit cheful. Are "realitate obiectiva" la indemina. Inca se propaga si se mentin minciuni mari in spatiul nostru public. "Realitatea obiectiva" la care nu vrea nimeni sa renunte e ca toata lumea are dreptul la "o pensie decenta" si "nimeni nu trebuie sa fie obilgat sa contribuie" (manifestata prin plati pe drepturi de autor, evaziuni triste prin trusturile media samd). Nimeni insa n-are chef sa faca socoteala citi bani a dat la CAS atunci cind injura conditiile din spitale, salariile medicilor samd. Nu pentru ca "stia dinainte ca nu merita", ci pentru ca "nu-si permite". De ce si-ar permite atunci din banii altora care platesc pentru asta?

Niciun comentariu:

Etichete